Comercialization obstacles to the brazilian corn competitivity

Authors

  • Niraldo José Ponciano Universidade Estadual do Norte Fluminense - Uenf
  • Paulo Marcelo de Souza Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF
  • Alberto Martins Rezende Universidade de Viçosa - UFV

Keywords:

Competitiveness, Classification, Exportation, Corn

Abstract

This article evaluates the main factors that affect the competitiveness of the commercialization of Brazilian corn. The method named rapid assessment or quick appraisal was used. Questionnaires were elaborated and applied to the companies that work with export, intustrialization, commercialization and inspection of the corn destined to the export and the internal market.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Niraldo José Ponciano, Universidade Estadual do Norte Fluminense - Uenf

Agrônomo, mestre em Economia Rural e doutor em Economia Aplicada pela Universidade Federal de Viçosa (UFV).

Paulo Marcelo de Souza, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF

Agrônome, ,doutor em Economia Rural pela Universidade de Viçosa (UFV).

Alberto Martins Rezende, Universidade de Viçosa - UFV

Agrônome mestre em Economia Rural pela Universidade de Viçosa (UFV).

Published

2011-09-19

How to Cite

Ponciano, N. J., Souza, P. M. de, & Rezende, A. M. (2011). Comercialization obstacles to the brazilian corn competitivity. Revista Paranaense De Desenvolvimento - RPD, (104), 23–40. Retrieved from https://ipardes.emnuvens.com.br/revistaparanaense/article/view/191

Issue

Section

Artigos